Corona

Geen één patiënt is hetzelfde. Dit is ons uitgangspunt bij Gezondheidspraktijk Mesrits en dat geldt ook zeker voor het behandelen van ex-coronapatiënten! Elke patiënt heeft de ziekte op zijn eigen manier ondergaan. Sommige mensen hebben wellicht te maken gehad met een IC-opname, waarbij anderen het virus in thuisisolatie hebben doorgebracht. Dit betekent ook dat de (rest)klachten van de mensen die het virus hebben doorgemaakt verschillen.

Bij Gezondheidspraktijk Mesrits werken we met veel verschillende disciplines samen. Hier ligt onze kracht! Voor ex-coronapatiënten hebben wij een plan opgesteld waarin wij onze verschillende disciplines inzetten. Eerst nemen wij contact met u op om een (video)gesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek zullen wij screenen om te kijken waar uw behoeftes liggen. Samen stellen wij een behandelplan op en betrekken we meerdere collega’s in het revalidatieproces. Een multidisciplinaire revalidatie kan bestaan uit: voedingsadvies van onze diëtiste, revalidatietraining met onze fysiotherapeuten en gesprekken met onze psychosomatisch fysiotherapeute of haptotherapeuten.

In de eerste 6 weken nadat u klachtenvrij bent of na een IC-opname, begeleiden wij u door (video)bellen. Dit doen wij op advies van onze beroepsvereniging, het KNGF, omdat het nog onduidelijk is hoelang ex-coronapatiënten het virus kunnen overdragen op anderen.

 

PICS (Post Intensive Care Syndroom)

Een opname op de Intensive Care is heel heftig. Niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor zijn/haar naasten. Een veel voorkomende aandoening na IC-opname is het Post Intensive Care Syndroom(PICS). Dit is een verzameling van allerlei klachten. Naast lichamelijke klachten gaat het ook om klachten als geheugenproblematiek, angst, concentratieproblemen en psychische klachten. Naasten kunnen ook dit soort klachten ervaren en dan wordt er gesproken van PICS-F.

Bij Gezondheidspraktijk Mesrits zijn wij heel goed in staat om u te helpen bij dit soort klachten. Vanwege de verscheidenheid aan klachten die bij PICS voorkomen, zetten wij ons multidisciplinaire team in om een behandeling op maat te maken.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website: www.icconnect.nl. Deze website kan u van informatie voorzien en ondersteuning bieden bij het verwerkingsproces na deze heftige periode.