Voedingsdeskundige

Je energieker voelen, een gezonder gewicht bereiken en behouden? Jouw gezondheidsklachten aanpakken? Aanpassingen in je voedingspatroon verbeteren het functioneren van je lichaam, waardoor gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen.

Juliëtte Lolkema is onze voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. ‘Ik ben ervan overtuigd dat er een relatie is tussen voeding en gezondheid. Gezond zijn en je gezond voelen komt van binnenuit. Door te kiezen voor gezonde voeding voorzie je je lichaam van alle essentiële bouwstoffen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren en verklein je de kans op ziektes. Goede voeding in combinatie met voldoende beweging en ontspanning zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en dat je je fit blijft voelen. Door deze drie factoren te combineren kan iedereen een passend gewicht bereiken én behouden. Het vormt de basis voor een gezond en energiek leven!‘

Begeleiding op maat
Begeleid worden bij het kiezen voor gezonde voeding om zo de algehele gezondheid te bevorderen, ziekten te voorkomen en je fit te voelen. Het gaat hierbij niet om het weglaten van bepaalde voeding, maar om nieuwe, gezonde, gedragsveranderingen te introduceren. Inzicht krijgen in de eetgewoontes, kennis over wat minder goed is en leren wat geschikte alternatieven zijn, dat is belangrijk. Op deze manier bewust met eten bezig zijn, maakt afvallen een stuk minder moeilijk! ​De basis bij de begeleiding is voeding zoals het bedoeld is; zo natuurlijk mogelijk, zonder toevoegingen zoals E-nummers.

Ook coaching naar een gezond gewicht behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van crash diëten, shakes of dure maaltijdvervangers, maar we gaan samen werken aan een basis voor een gezonde leefstijl. De focus ligt hierbij niet op wat niet mag, maar we gaan juist op zoek naar gezonde alternatieven. Na het uitgebreid in kaart brengen van eet-, leef- en beweegpatronen, wordt er gekeken waar de knelpunten liggen. Wij gaan uitgebreid aan de slag met de voeding en indien nodig werken we met meerdere collega’s samen om ook de leef- en beweegpatronen te verbeteren.

Samen gaan we op zoek naar de beste versie van jezelf!

Voeding en burn-out

Voeding speelt een grote rol bij het gezond houden van het lichaam, zowel op het fysieke als psychische vlak. Zo kan een gezond voedingspatroon ook het herstel van een burn-out ondersteunen.

Een burn-out heeft diverse oorzaken, maar in alle gevallen is er sprake van langdurige roofbouw op lichaam en geest. Er wordt veel van het immuunsysteem gevraagd en het stress-systeem is ontregeld. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid of slaapstoornissen. Langdurige stress veroorzaakt daarnaast ook verstoringen in de hormoonbalans en dit heeft grote invloed op het energieniveau, het gewicht en de gemoedstoestand.

Een gezonde en volwaardige voeding draagt bij aan het herstellen van de hormonale balans en daarmee ook aan de energiebalans. Graag maken we een uitgebreide analyse van uw voedingspatroon, en geven u advies hoe u de juiste voedingsstoffen binnen kunt krijgen.