Vergoedingen

Hoeveel behandelingen krijg ik nog vergoed? Deze vraag horen we veel in de praktijk. Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket, maar ook of u recht heeft op een chronische indicatie. Wij helpen u graag om dit uit te zoeken. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar
Bent u 18 jaar of ouder, dan wordt fysiotherapie vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het aantal fysiotherapeutische behandelingen dat wordt vergoed kunt u vinden in de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar.
Bij sommige verzekeraars zit er verschil in het aantal consulten fysiotherapie en manueel therapie dat vergoed wordt. Alle labels van Achmea, waaronder Zilveren Kruis, vergoeden altijd maximaal 9 behandelingen manueel therapie, ongeacht de grootte van de aanvullende verzekering.

Fysiotherapie onder de 18 jaar
Voor oefentherapie en fysiotherapie tot de leeftijd van 18 jaar worden sowieso achttien behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Als u of uw kind meer dan achttien behandelingen nodig heeft, dan wordt dit aangevuld vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal fysiotherapeutische behandelingen dat dan wordt vergoed kunt u vinden in de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie bij chronische aandoening
Als er sprake is van een chronische aandoening van de ‘Lijst Borst’, dan worden de eerste twintig fysiotherapeutische behandelingen betaald uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De diagnose voor de aandoeningen uit deze lijst moet door een arts of specialist worden gesteld. Het gaat om langdurige (ernstige) aandoeningen, of een tijdelijke indicatie na bijvoorbeeld een operatie.

Dry Needling – Neuromusculaire therapie
Omdat dry needling binnen onze praktijk uitgevoerd wordt door een neuromusculair therapeut valt de vergoeding voor deze behandeling onder ‘neuromusculaire therapie’ en daarmee onder de ‘alternatieve geneeswijze’. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering. Klik hier voor een overzicht van verzekeringen die neuromusculaire therapie vergoeden, de hoogte van de vergoeding hangt af van de aanvullende verzekering. Onze neuromusculair therapeut is SRBAG geregistreerd.