Vergoedingen

Hoeveel behandelingen krijg ik nog vergoed? Valt diëtiek onder de vergoeding van de zorgverzekering? Deze vragen horen we veel in de praktijk. Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend. Het aantal behandelingen/zittingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket, maar ook of u recht heeft op een chronische indicatie. Wij helpen u graag om dit uit te zoeken. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Vergoedingen voor fysiotherapie
De hoeveelheid behandelingen fysiotherapie die u vergoedt krijgt, hangt van een aantal zaken af. Zo kan het zijn dat u vanuit uw aanvullende pakket van de zorgverzekering een aantal behandelingen vergoedt krijgt. Daarnaast kan het ook zijn dat u recht heeft of fysiotherapie die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Om u wegwijs te maken in de vergoedingen, verwijzen wij u naar de website van Zorgkiezer.

Vergoedingen bij diëtiek
Diëtiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt dat iedereen 3 behandeluren voor diëtiek vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. In veel gevallen kost dit wel een deel van uw eigen risico. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Zorgwijzer.

Vergoedingen bij haptonomie
Zittingen voor haptonomie vallen niet onder behandelingen van fysiotherapie. Vergoedingen voor haptonomie komen uit een ander ‘potje’ van uw verzekering. Het verschilt per verzekering op hoeveel vergoeding u recht heeft. Voor informatie over de vergoedingen van haptonomie verwijzen wij u naar de website van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH).