Nieuwsoverzicht

We zijn weer open!

We zijn weer open!

Ook het goede nieuws heeft ons bereikt! We mogen weer open voor alle patiënten vanaf maandag 11 mei. Wij zijn hier heel blij mee en staan dan ook met de volle 100% voor u klaar.

Echter is het COVID-19 gevaar nog niet geweken en blijft het zaak dat we met z’n alle goed op blijven letten. Daarom vragen wij u om op het volgende te letten voor u naar uw afspraak komt:

  • Blijf thuis als u (milde) symptomen heeft: verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts vanaf 38°C.
  • Blijf thuis als uw huisgenoten koorts hebben vanaf 38°C
  • Blijf thuis als u of uw huisgenoten COVID-19 heeft gehad en de laatste symptomen minder dan 14 dagen geleden waren.
  • Als u wegens bovenstaande milde symptomen niet kunt komen, worden er geen kosten in rekening gebracht voor last minute afmeldingen.
  • Neem een grote badhandoek mee voor op de behandelbank.
  • Kom zoveel mogelijk alleen.
  • We minimaliseren het aantal patiënten in de wachtkamer.
  • Was uw handen bij binnenkomst.
  • De 1,5 meter geldt, indien mogelijk, ook in de praktijk.

Wij werken volgens de actuele hygiëne-regels.

Blijf gezond!

Revalidatie na corona

Revalidatie na corona

Geen één patiënt is hetzelfde. Dit is ons uitgangspunt bij Gezondheidspraktijk Mesrits en dat geldt ook zeker voor het behandelen van ex-coronapatiënten! Elke patiënt heeft de ziekte op zijn eigen manier ondergaan. Sommige mensen hebben wellicht te maken gehad met een IC-opname, waarbij anderen het virus in thuisisolatie hebben doorgebracht. Dit betekent ook dat de (rest)klachten van de mensen die het virus hebben doorgemaakt verschillen.

Bij Gezondheidspraktijk Mesrits werken we met veel verschillende disciplines samen. Hier ligt onze kracht!

Lees meer.

Sportblessures in coronatijd

Sportblessures in coronatijd

Vanaf 28 april worden de coronamaatregelen omtrent kinderen versoepeld. Dit is goed nieuws en biedt kinderen meer mogelijkheden om weer te kunnen sporten. Sporten is heel prettig en goed voor de gezondheid maar brengt ook risico’s op blessures met zich mee.

Wij begrijpen heel goed dat u een deskundig advies wilt als uw kind een (sport)blessure oploopt. In deze tijd zijn de mogelijkheden om naar de praktijk te komen uiterst beperkt. Wij maken daarom op dit moment gebruik van (video)bellen om hem/haar zo goed mogelijk te begeleiden.

Wij zijn elke dag telefonisch en online bereikbaar om jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast geven wij jullie graag advies over wat jullie het beste kunnen doen bij deze blessure. Samen met jullie kijken we naar een oplossing op maat!

 

(Beeld)bellen bij stressklachten

(Beeld)bellen bij stressklachten

Wereldwijd leven we op dit moment in een erg onzekere tijd. Er zijn veel onzekerheden over bijvoorbeeld werk, gezondheid en ondernemingen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit ook zorgen voor u met zich meebrengt.

Onze collega’s Renée, Corinne en Marianne kunnen u, door middel van psychosomatische fysiotherapie of haptonomie, ondersteunen in deze tijd.  Zij kunnen u leren te ontspannen en oefeningen uitleggen die u thuis kunt doen. Daarnaast kunnen zij u ook helpen om weer balans te krijgen tussen denken, voelen en handelen.

Ook voor hen is in de afgelopen weken gebleken dat (beeld)bellen erg waardevol is tijdens het leveren van ‘Zorg op afstand’.

Heeft u geen last van stress maar wel andere klachten? Neem ook dan gerust contact met ons op door te bellen of ons een berichtje te sturen. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden om toch op afstand iets voor u te kunnen betekenen!

(Beeld)bellen bij rugklachten

(Beeld)bellen bij rugklachten

Ook al is het even wennen, toch hebben we afgelopen weken ontdekt dat we meer kunnen via (beeld)bellen dan we gedacht hadden. We kunnen uw klacht goed in kaart brengen en uw vragen beantwoorden.

U wilt graag weten of u juist wel of geen pijnstillers kunt nemen, of u plat moet gaan liggen of juist gaan bewegen, welke oefeningen het beste zijn. Natuurlijk kunnen we uw rug niet onderzoeken en testen uitvoeren, maar uit uw verhaal kunnen we gelukkig al heel veel informatie halen. Daardoor kunnen we u via beeldbellen uitgebreid advies geven, naast een aantal goede tips en oefeningen.

Heeft u geen last van uw rug maar wel andere klachten? Neem ook dan gerust contact met ons op door te bellen of ons een berichtje te sturen.
Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden om toch op afstand iets voor u te kunnen betekenen!

Voeding en virussen bij kinderen

Voeding en virussen bij kinderen

Voeding kan een goede bijdrage leveren aan het immuunsysteem. Een goed immuunsysteem beschermt het lichaam tegen indringers van buitenaf zoals virussen.

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk voor kinderen is om vooral onbewerkt voedsel tot zich te nemen. Hierbij kan gedacht worden aan groene groenten, rundvlees en volle zuivelproducten.  In deze tijd met het coronavirus kan het dus zeker geen kwaad om eens goed naar de voeding van uw kind(eren) te kijken. Klik hier voor een video met meer informatie over dit onderwerp.

Onze diëtiste, Fiona Kas, helpt u daar graag bij! Klik hier om een afspraak te maken om contact te hebben via (beeld)bellen.

Zorg op afstand

Zorg op afstand

Vanwege het Corona-virus zijn wij gaan zoeken naar andere manieren waarop wij zorg kunnen aanbieden. Dit doen we bij Gezondheidspraktijk Mesrits met bijvoorbeeld telefonische consulten of mailcontact. Eventueel is het ook mogelijk om te beeldbellen mocht u dit prettig vinden!

Natuurlijk kunnen we geen nek of rug behandelen op afstand. Maar we hebben afgelopen week ervaren dat we veel mensen wel kunnen helpen met beeldbellen. Door uitleg, adviezen en oefeningen te geven.

En mensen helpen: dat is wat we graag doen!

Haptonomie voor Mama's

Haptonomie voor Mama's

Aanstaande moeder met angst voor de bevalling? Kersverse moeder maar ontbreekt de roze wolk, moeite met deze grote verandering? Steeds maar weer die twijfel of je wel goed genoeg bent?
Je bent niet de enige!
Gelukkig begint het taboe hierop te doorbreken en wij staan voor je klaar.
Onze collega haptotherapeut Marianne Aken wil je graag helpen. Een mooie uitbreiding op onze specialistische zorg rondom de baby’tjes.

Echografie bij schouderklachten

Echografie bij schouderklachten

Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten in Nederland. Gemiddeld krijgt 2 van de 3 mensen ooit te maken met schouderklachten. Bij schouderklachten kunnen er verschillende structuren zijn aangedaan. U kunt denken aan spier- of peesletsel van de grote en/of kleine spieren rondom het schoudergewricht. Daarnaast zou u bijvoorbeeld ook last kunnen hebben van een geïrriteerde slijmbeurs.

In alle gevallen is het belangrijk om eerst d.m.v. een intake met u in gesprek te gaan over uw klachten. Hieruit kunnen wij als fysiotherapeut een heleboel informatie halen. Daarna wordt het lichamelijk onderzoek gestart. Dit kan bestaan uit een bewegingsonderzoek met verschillende testen. Daarnaast kan echografie een hele goede aanvulling zijn om nóg meer informatie van de weefsels rondom het schoudergewricht te krijgen.

Met onze echoapparatuur kunnen wij namelijk door de huid heen ‘kijken’. Hierdoor kunnen wij een goed beeld krijgen welke weefsels rondom het gewricht zijn aangedaan. Ook kunnen wij informatie krijgen in hoeverre de weefsels zijn aangedaan. Zo doen we er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen van uw klachten af te komen.

Kwalitatieve zorg op maat, dat is waar wij voor staan!

Nieuwe collega Haptotherapeut

Nieuwe collega Haptotherapeut

In 2020 breidt ons team uit met een nieuwe Haptotherapeut.
Haar naam is Marianne van Aken – Vonk en is woonochtend in Soest.

Vanaf 1 februari gaat Marianne bij ons aan de slag.

Marianne zal op de vrijdagen bij ons in de praktijk aanwezig zijn.

Welkom Marianne!

Kerstactie 2019 - Kleine dingen brengen groot geluk!

Kerstactie 2019 - Kleine dingen brengen groot geluk!

Hartelijk dank voor het wederom invullen van de kaartjes voor de Kerstactie dit jaar. We hebben in totaal meer dan 150 kaartjes uit de boom gevist. De uitkomst van de donaties voor 2019 ziet u hieronder:

1. Driestroomhuis Damaris Ermelo
Krijgt een donatie van €146,-

2. Alzheimer Café Ermelo
​Krijgt een donatie van €160,- ​

Voor meer informatie over Driestroomhuis Damaris kunt u op de website kijken.
Voor meer informatie over het Alzheimer Café Ermelo kunt u kijken op de website van Alzheimer Nederland.

Teamuitje 2019

Teamuitje 2019

Afgelopen zaterdag 5 oktober zijn wij met het hele team bij Escaperoom Ermelo geweest.
Wij moesten ontsnappen uit een ‘oude mijn’ onder de Oude Meul in Ermelo.

De Escaperoom was erg mooi gemaakt en door middel van opdrachten konden we stapje voor stapje verder komen.
Hier werd ons moesten wij ons analytisch-, intelligentie-, reken- en doorzettingsvermogen laten zien.  En bovenal, samenwerken!

Een geslaagde dag met leuke collega’s.

Expertise breidt uit met Diëtetiek

Expertise breidt uit met Diëtetiek

Vanaf 1 september wordt het team van Gezondheidspraktijk Mesrits uitgebreid met een Diëtist & Natuurdiëtist: Fiona Kas.

Voeding als basis voor een gezond en vitaal lijf. Dat klinkt heel simpel, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk.

Fiona is natuurdiëtist, een geregistreerde diëtist met een specialisatie in orthomoleculaire geneeskunde. Dit betekent dat zij op individueel niveau kijkt wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je lijf die stoffen zo goed mogelijk kan opnemen. Met de juiste voeding, voel je je energieker en kan je beter herstellen.

Voeding en burn-out

Voeding en burn-out

Wanneer je een (dreigende) burn-out hebt, kan je veel baat hebben bij aanpassingen in je eetpatroon. Om te herstellen heeft het lichaam extra voedingsstoffen nodig. Daarnaast is het belangrijk om verlies van energie te voorkomen. Ook hierbij speelt voeding een belangrijke rol.

De bijnieren spelen een belangrijke rol in de reactie op stress. Wanneer die stress continu aanwezig is, raken de bijnieren als het ware uitgeput. Dit gebeurt in aanloop naar een burn-out. De afweer vermindert, de bloedsuiker wordt instabiel en de bloeddruk is meestal laag. Dit zijn allemaal punten die je met de juiste voeding kan beïnvloeden wat een positief effect heeft op je herstel.

Team Kinderfysiotherapie breidt uit

Team Kinderfysiotherapie breidt uit

Vanaf 1 april is Joanne Scherpbier werkzaam bij ons. Joanne is Kinderfysiotherapeut io en vervangt Chantal Pul tijdens haar zwangerschapsverlof. Ook daarna zal Joanne bij ons blijven.

Joanne behandeld kinderen van 0-17 jaar voor de meest uiteenlopende problemen die bij de kinderfysiotherapie horen.
Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van prematuriteit en heeft daarom extra affiniteit met deze doelgroep.

Joanne; Welkom!

24/7 uw afspraken beheren

24/7 uw afspraken beheren

Dat kan door in te loggen via onze website. U kunt uw afspraken zelf maken, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Ook kunt u uw afspraken tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verplaatsen.

AVG

AVG

Privacy is bij ons altijd al belangrijk geweest. We hebben onze privacy policy een update gegeven. Deze is te vinden op de website.
Wij zijn helemaal klaar voor de nieuwe wetgeving vanaf 22 mei 2018. Uw persoonsgegevens worden ten alle tijde goed beschermd.