CCV-trainingen

Heeft u vrachtwagen- of buschauffeurs in dienst en wilt u zelf de verplichte CCV-training verzorgen?
Wij hebben docenten die CCV trainingen geven met de onderwerpen Fysieke Belasting en Leefstijl.
Onze docenten zijn Fysiotherapeut of Psychomotorisch therapeut. Zij hebben veel kennis over de gezondheid van de mens en in het bijzonder over het bewegend functioneren. Met onze docenten bent u gegarandeerd dat de training van grote waarde is voor uw chauffeurs.

Fysieke Belasting
De chauffeur krijgt inzicht in het functioneren van de rug. Wat is een hernia? Is zitten nu echt zo slecht? We bespreken manieren van tillen en houding tijdens het zitten. Maar we gaan vooral actief bezig. We gaan aan de slag met uw vrachtwagens, rolcontainers of andere materialen uit de dagelijkse praktijk.
Er wordt gesproken over de verhouding tussen belasting en belastbaarheid en de invloed van werkdruk en stress hierop. De chauffeur gaat naar huis met concrete handvatten om hier grip op te houden. Bovenal is hij zich bewust van zijn manieren van tillen en zijn houding en kan hij hier actief mee aan de slag.

Leefstijl
Is overgewicht ook een veel voorkomend probleem bij uw chauffeurs? Het zittende beroep en de lange werkdagen maken het moeilijk een gezonde leefstijl te hanteren. Maar is dat wel zo? Of is het best mogelijk om toch gezond te leven? Tijdens deze training wordt er gesproken over gezond gewicht, bewegen, stress, roken, drinken, maar er is vooral veel aandacht voor voeding. Hoe kun je nu gezond eten als je de hele week op de weg zit? In het praktijk deel van deze training is er voor de chauffeurs de mogelijkheid om te laten meten hoe het ervoor staat met hun gezondheid. Maar we gaan vooral aan de slag met voeding, want hoe doe je dat nou; gezond leven?