De ideale werkhouding

Heeft u een bedrijf met kantoorpersoneel? Of brengt u zelf uren op kantoor door? Een juiste afstelling van de werkplek zorgt voor significant minder klachten aan rug en nek. Wanneer staat die stoel nu goed? Hoe hoog moet het bureau? En het beeldscherm; dichtbij, ver weg?

Er zijn allerlei mogelijkheden om uw kantoorpersoneel te helpen bewuster te zijn van een goede werkhouding en het belang hiervan én te helpen de werkplekken ook daadwerkelijk goed af te stellen.
Dit zal leiden tot minder ziekteverzuim door klachten aan rug, nek of armen.

Uit ervaring blijkt dat het opbouwen in de volgende stappen erg succesvol is; bewust maken, zelf laten uitproberen en vervolgens helpen de juiste instelling en houding te vinden. We starten met een 20-minuten presentatie over een goede werkhouding en het belang hiervan, waardoor men aan het denken wordt gezet. Aan het einde van deze presentatie krijgt men de uitdaging mee eens kritisch naar de werkplek, maar vooral de werkhouding te kijken en de uitdaging aan te gaan de instellingen van de stoelen eens te wijzigen. Want die zijn bij veel werknemers heilig! Een week later gaan we individueel langs om te horen wat er wel of niet gelukt is en te helpen bij het vinden van de juiste instellingen.

Na deze training zijn uw werknemers bewuster van hun werkhouding en hebben zij een goed afgestelde werkplek.