Kaakfysiotherapie

Vanaf 1 november 2023 in onze praktijk.

Kaakfysiotherapie, ook wel bekend als orofaciale fysiotherapie, richt zich op het behandelen van klachten die verband houden met de kaak, het aangezicht en de hals. Deze problemen kunnen variëren van kaakpijn, knakken van de kaak en kauwproblemen tot temporomandibulaire disfunctie (TMD), bruxisme (tandenknarsen), en andere aandoeningen die het functioneren van de mond en het kaakgewricht beïnvloeden.

Kaakfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het evalueren en behandelen van kaakproblemen. Ze hebben uitgebreide kennis van de anatomie en biomechanica van de kaak, evenals geavanceerde behandelingsmethoden.

De behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de kaakfunctie en het herstellen van uw algehele welzijn. We beginnen altijd met een grondige evaluatie om de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Op basis daarvan ontwikkelen we een gepersonaliseerd behandelplan dat kan omvatten:

Speciale zorg voor jongeren met kaakklachten

We begrijpen we dat kaakklachten niet beperkt zijn tot volwassenen. Steeds meer jongeren ervaren ook problemen met hun kaak en het aangezicht. Tieners en adolescenten kunnen geconfronteerd worden met kaakpijn, kauwproblemen en andere orofaciale aandoeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan klachten van de kaak bij het dragen van orthodontistische beugels.
Onze kaakfysiotherapeuten kunnen helpen bij het verlichten van deze ongemakken en het bevorderen van een gezonde kaakontwikkeling.