Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is dé expert op het gebied van revalidatie na sportblessures.
Hierbij onderscheidt hij zich door zijn sportspecifieke kennis; welke spieren heb je nodig bij een lange pas tijdens voetbal of een backhand tijdens tennis? De sportfysiotherapeut is erin opgeleid om te analyseren wat er nog nodig is om volledig wedstrijdfit te worden; stabiliteit, kracht of juist spierlengte?
Tijdens de revalidatie zorgt de sportfysiotherapeut voor een zorgvuldig uitgedachte trainingsopbouw. Zodra het mogelijk is wordt er sportspecifiek getraind. De sportfysiotherapeut heeft hierover een groot scala aan oefeningen en trainingen. Alles komt aan bod; conditie, kracht, stabiliteit en lenigheid. Je komt niet alleen wedstrijdfit terug van een blessure, maar je hebt ook het beste uit jezelf gehaald! Op topsport niveau is de sportfysiotherapeut onmisbaar.

Advies
Bij prestaties op topsport niveau kan advies over schoeisel, wedstrijdvoorbereiding en voeding niet ontbreken. De sportfysiotherapeut geeft ook advies over sporten na blessures of bij blijvende beperkingen. De sportfysiotherapeut heeft ook kennis over braces en kan hierin adviseren.

Faciliteiten
Gezondheidspraktijk Mesrits heeft uitgebreide faciliteiten waar je uitstekend kunt revalideren. Een ruime gymzaal om sprintjes te trekken en een lange bal te schieten. Een sportschool om conditie en kracht op te bouwen. Ballen, pionnen, loopladders en hoogtesprongen; we halen alles uit de kast zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

Langdurige blessures
Steeds weer terugkomende klachten of sluimerende klachten die nét niet helemaal verdwijnen? De kracht is om te herleiden waarom dit het geval is. Mis je stabiliteit in de romp, kracht in de benen of juist spierlengte? De sportfysiotherapeut is expert in het analyseren van al deze facetten. Hiervoor wordt regelmatig gebruik gemaakt van video analyse.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Medical Taping

Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid beperkt. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping gebeurd dat juist niet. Deze tape heeft dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Afhankelijk van de gebruikte techniek tijdens het tapen zorgt de tape voor pijndemping, aanzetten van doorbloeding, activeren of juist ontspannen van specifieke spieren of het veranderen van de stand van een gewricht.
De Medical Tape zorgt voor ondersteuning tijdens de trainingen en helpt op weg naar een sneller herstel.