Kinderfysiotherapie – Baby’s

Huilt uw baby veel, is er sprake van een voorkeurshouding of heeft u vragen over de motorische ontwikkeling?

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken van deze jonge kinderen. Hierbij kunt u ook denken aan het begeleiden van baby’s die te vroeg geboren zijn of een aangeboren afwijking hebben. We komen bij u thuis om uw kind te onderzoeken en te behandelen. We geven begeleiding in de motorische ontwikkeling en advies in het gebruik van speelgoed. Ook geven we adviezen en tips over slapen, inbakeren, dragen en prikkelverwerking. Samen ontdekken we wat uw kindje nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

We werken nauw samen met het consultatiebureau. Soms zijn de problemen groter en zoeken we de expertise op van de kinderartsen. We geven hier advies in en helpen bij de communicatie.

Nekje ‘vast’?

Veel huilen of een voorkeurshouding kan een teken zijn van een verminderde beweeglijkheid hoog in de nek. Dit komt vaker voor bij heftige bevallingen en/of verlossingen met de vacuümpomp. De Kinder-Manueeltherapeut kan testen of er sprake is van deze Hoog Cervicale Functie Stoornis en deze verhelpen met hele zachte mobilisatie technieken.