Kinderfysiotherapie – Peuters

Heeft uw kind een afwijkend looppatroon of moeite met rennen, klimmen en klauteren? Is uw kind angstig in het bewegen, erg houterig of heeft het moeite met aanleren van nieuwe vaardigheden?

Kinderen van 0-3 jaar ontwikkelen zich in een snel tempo. Elk kind doet dit in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Maakt u zich zorgen? Wij kijken graag met u mee.

Bij aangeboren afwijkingen is het belangrijk om de juiste ondersteuning te krijgen. We gebruiken onze expertise om te oefenen en ouders tips en adviezen te geven. Zo creëren we een optimale omgeving met de juiste uitdaging. Op deze manier kan uw kind zich zo goed mogelijk ontwikkelen.

In onze praktijk hebben we verschillende schommels, matten, bruggen, ballen en ander oefenmaterialen om uitgebreid en gevarieerd te kunnen oefenen.

Fijne motoriek bij Peuters

Op deze leeftijd is het goed om peuters aan te bieden om te krassen, kleuren, verven, kleien en het scheuren van papiertjes. Zo maken ze een start met de ontwikkeling van de fijne motoriek. Rozijntjes uit het doosje eten is een leuke manier om dit te oefenen.