Sportblessure

Wat is er aan de hand?  Kan ik met deze blessure doorsporten of moet ik absoluut niet meer sporten om de kans op ernstiger letsel te voorkomen? Kan ik ingetapet worden of is een brace geschikt voor mij? De fysiotherapeut kan dit soort vragen beantwoorden en direct starten met de behandeling om het herstel te bevorderen.

Hersteltraining
Na een blessure het natuurlijk herstel de kans geven en toch zo snel mogelijk weer aan het sporten? Een juiste balans tussen rust en belasting met een zorgvuldige opbouw van de belasting is hierin essentieel. Tijdens de hersteltrainingen is aandacht voor coördinatie, stabiliteit, lenigheid, duurkracht en explosieve kracht onmisbaar. Zodra het kan, gaan de trainingskleren en de sportschoenen aan. Bij de trainingen zijn zweetdruppels gegarandeerd.

Wedstrijdfit terug
Bij Gezondheidspraktijk Mesrits stopt fysiotherapie niet als de pijnklacht weg is en je weer kunt hardlopen. Wij begeleiden je na een operatie of blessure terug tot op wedstrijdniveau. Door de juiste begeleiding en nauwkeurige hersteltrainingen stellen we jou in staat om het beste uit jezelf te halen. Zodat je niet alleen klachtenvrij bent, maar ook volledig wedstrijdfit bij ons vandaan komt.  We hebben de beschikking over een uitgebreide sportschool en een ruime oefenzaal. Daardoor kunnen we alle onderdelen uit jouw sport aan bod laten komen.

Langdurige blessures
Steeds weer terugkomende klachten of sluimerende klachten die alleen komen bij 20km hardlopen of 60km fietsen. De kracht is om te herleiden waarom dit het geval is. Mis je stabiliteit in de romp, kracht in de benen of juist spierlengte? De sportfysiotherapeut is expert in het analyseren van deze facetten. Ook wordt de expertise van de manueel therapeut ingeroepen ter beoordeling van de mobiliteit van de rug, het bekken en de heupen.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Jarenlange ervaring

Gezondheidspraktijk Mesrits heeft jarenlange ervaring met de behandeling van sportblessures en met voetbalblessures in het bijzonder. Wij zijn wekelijks te vinden op de sportparken van v.v. Veluwse Boys en s.v. Prins Bernhard.