Echografie

Echografie bij onderzoek
Echografie draagt bij aan efficiënte en kwalitatieve zorg. Echografie ondersteunt de fysiotherapeut onder andere tijdens het onderzoek. De therapeut kan onder andere spier- en peesschade opsporen. Daarnaast kan hij ook een scheur in gewrichtskapsel vinden en ontstekingen in kaart brengen. Hierdoor kan de juiste diagnose  nog beter gesteld worden en het behandeltraject hierop aangesloten worden.

Echografie bij behandeling
Naast het stellen van een diagnose, kan echografie ook ondersteunen in de behandeling zelf. Door middel van een echo kan de therapeut ook de kwaliteit van het weefsel in kaart brengen. Dit geeft hem informatie over het stadium van het herstel. Aan de hand van deze informatie kan hij ervoor kiezen om weer te gaan belasten, of de training te verzwaren. Zo kan de therapeut nog betere en gerichtere zorg leveren. Kwalitatieve zorg op maat, dat is waar wij voor staan!

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Hoe werkt echografie?

Echografie is een onderzoeksmiddel dat gebruikt wordt om in het lichaam te kijken. En dat zonder operatie of schadelijke straling. Er wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. De geluidsgolven gaan via de echokop door de huid het lichaam in. In het lichaam worden deze geluidsgolven teruggekaatst. De mate waarin dit gebeurt, is afhankelijk van het type weefsel dat de geluidsgolven tegenkomen. Dit wordt vervolgens zichtbaar gemaakt op een computer, waardoor de therapeut verschillende weefsels als botten, pezen en spieren herkend.