Dry needling

Gezondheidspraktijk Mesrits biedt ook dry needling aan. Dit is een behandeling waarbij een speciale, gesteriliseerde fijne naald wordt ingebracht op plekken waar spierverkramping optreedt. De behandeling wordt uitgevoerd door een neuromusculair therapeut.

Triggerpoints
Triggerpoints, ook bekend als spierknopen, zijn zeer lokale verkrampingen in de spieren. Als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat daar een overgevoelige en pijnlijke plek. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan. Ze komen altijd op vaste plaatsen; daar waar het zenuwstelsel de informatie op de spier overbrengt. Dit zijn niet altijd de plekken waar de pijn zich uit. Elk triggerpoint heeft een uniek pijnpatroon dat soms totaal andere lichaamsdelen bestrijkt.

Dry needling
Dry needling is het inbrengen van een speciale gesteriliseerde fijne naald (zonder medicatie) in de triggerpoint. Het doel is het wegnemen of verlichten van pijn. Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Als de triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dit leidt tot een soort krampgevoel. De dry needling zorgt namelijk voor een reflex. Er ontstaat een spiercontractie (local twich response), gevolgd door ontspanning van de spier. Dit blijkt essentieel voor het herstel. Het is de eerste stap van het doorbreken van de pijncirkel. De behandelde spieren voelen vaak tot twee dagen na de behandeling vermoeid en zwaar aan.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Neuromusculaire therapeut

De neuromusculaire therapeut is gespecialiseerd in het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints; in de volksmond bekend als spierknopen. De behandeling die deze therapeuten toepassen bestaat vaak uit dry needling in combinatie met oefeningen en medical taping.

De neuromusculaire therapeut werkt vaak intensief samen met de manueel therapeut en fysiotherapeut voor optimaal herstel. Het komt regelmatig voor dat u wordt gezien door meerdere therapeuten. Zo kunnen we het resultaat van de behandeling optimaliseren.