Stress en burn-out

Ervaart u mentale problemen zoals overspannenheid, burn-out of depressiviteit? Hebt u moeite met een grote verandering of gebeurtenis in uw leven? U kunt bij Gezondheidspraktijk Mesrits terecht met mentale klachten. Onafhankelijk van de vraag of die klachten ook lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

Veel gehoorde klachten zijn:

Haptonomie
De haptonomie richt zich op het gevoelsleven en gaat over de manier waarop je in contact staat met jezelf, je omgeving en anderen in die omgeving. De balans tussen denken, voelen en handelen. De haptonomie legt zich in het bijzonder toe op alles wat een rol speelt in menselijke verhoudingen, communicatie en relaties. In praktische zin is de haptonomie geen geneeswijze of therapie, maar een benadering die binnen elk beroep in de welzijns- of gezondheidszorg is te integreren.

In onze samenleving zien we over het algemeen een rationele benadering van het leven. Daardoor zijn mensen geneigd zich aan te passen, keuzes te maken en/of gedrag te vertonen waarvan wij denken dat de omgeving dat van ons verwacht of bij ons wenst. Dit zien we terug in onze opvoeding, schoolopleiding, onze relatie met de partner, familie, vrienden en bekenden. Op zich is dat niet verkeerd, maar door niet te luisteren naar ons gevoel gaan we soms een andere richting op dan ons innerlijk kompas aangeeft. In dat geval maken we wellicht zelfs keuzes die niet bij ons passen en onszelf dus niet goed doen. Dit kan uiteindelijk leiden tot bijvoorbeeld ontevredenheid, onrust, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke en psychische klachten.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

 

 

Psychosomatische Fysiotherapie

Het verband tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is niet altijd duidelijk. Lichamelijke signalen worden vaak genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten gaandeweg toenemen, levert medisch onderzoek niet veel op. Vaak is er geen duidelijke medische diagnose te stellen. We spreken dan van lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten. Met onze psychosomatische fysiotherapie helpen wij u weer om in balans te komen. We gebruiken het biopsychosociaal model: naast de lichamelijke klachten betrekken wij óók psychologische en sociale aspecten bij de behandeling. Onze begeleiding richt zich op het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, tussen spanning en ontspanning.