Kinder – Manueeltherapie

Veel huilen, een voorkeurshouding of overstrekken bij uw baby? Er kan sprake zijn van een probleem in het nekje. De Kinder-Manueeltherapeut is erin gespecialiseerd om de nekwervelkolom van zuigelingen te onderzoeken en te behandelen.

Wat is een Kinder-Manueeltherapeut?
Een Kinder-Manueeltherapeut is een Manueel Therapeut die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van een bewegingsbeperking van de wervelkolom bij kinderen. Als er sprake is van verminderde beweeglijkheid van het nekje wordt dit HCFS genoemd (hoog cervicale functie stoornis, voorheen KISS). Bij de behandeling worden alleen rustige, mobiliserende technieken gebruikt. Na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen de beweeglijkheid van het nekje genormaliseerd. Niet alleen het nekje, maar ook de algehele ontwikkeling, de beweeglijkheid van de rug, het bekken en de heupjes worden bekeken.
Als een zuigeling niet wordt behandeld zal dit invloed hebben op zijn motorische ontwikkeling. Op de volwassenleeftijd kan dit nek- en hoofdpijnklachten geven.

Veilige behandelmethode?
Deze behandelmethode is absoluut veilig. Er worden alleen hele milde technieken gebruikt. Absoluut niet het manipuleren of kraken zoals gebruikt wordt voor volwassenen. Vanaf 2006 en tot en met 2014 behandelden Nederlandse Kinder-Manueeltherapeuten 68.409 zuigelingen in 221.266 behandelingen zonder complicaties.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Unieke combi: Kinder-manueeltherapie en Kinderfysiotherapie

In de begeleiding van dit traject is de hulp van een kinderfysiotherapeut onmisbaar. Hierbij gaat het om de juiste adviezen ten aanzien van tillen, dragen, stimuleren van buikligging en uitlokken tot actief draaien van het hoofd. Chantal Pul heeft de bijzondere combinatie van zowel Kinder-Manueeltherapeut als Kinderfysiotherapeut. Hierdoor kan één therapeut u en uw kindje het gehele traject begeleiden. Dat is bijzonder prettig.